Na kolo Za zdravo družbo

Na kolo Za zdravo družbo

V zelenem okolju Tolmina se je danes predstavila politična stranka Za zdravo družbo z akcijo »Na kolo za zdravo družbo«. Predstavitvi posebne akcije, ki jo izvaja kandidat volilne liste Za zdravo družbo v volilnem okraju Tolmin 1 in Nova Gorica 9 Peter Dakskobler sta se pridružila tudi predsednica stranke Valentina Flander (kandidatka v volilni enoti Postojna, okraju Izola 3), predsednik mag. Gregor Kos in ostale kandidatke in kandidati v volilni enoti 2 ter članice in člani stranke.
Dakskobler Na kolo za zdravo družbo

Stranka Za zdravo družbo izpostavlja pomen celostnega pristopa politiki.

Tako kot v zdravstvu, ki se v Sloveniji žal ukvarja zgolj z odpravo posledic, je tovrstno stanje prisotno tudi na področju politike. Stranka ne zajeda v volilno bazo nobene druge stranke v Sloveniji, v politiko pa vnaša ključni element celostnega pristopa – odkrivanja vzrokov za obstoječa stanja in njihovo odpravo.

Ključna volilna in podporna baza stranke smo ljudje, ki dejansko živimo zdravo življenje – se zdravo prehranjujemo (pridelovalci organske hrane, s poudarkom na lokalni hrani iz lastne zemlje, po načelih samooskrbe, kot del naše neizbrisljive tradicije), skrbimo dejansko za zdravje (zdravilci in vsi, ki se ukvarjajo s komplementarno in integrativno medicino), imamo in/ali živimo zdrav življenjski slog, kar je tudi osnova za danes predstavljeno akcijo »Na kolo Za zdravo družbo«.

 

Na kolo Za zdravo družbo

Kolo ohranja družbo zdravo – telesno in duševno – zato želimo z akcijo poudariti pomen zelene rekreacije na področju zdravja in dobrega počutja. Kolesarjenje bi lahko bilo z ureditvijo razmer še bolj uspešen zdravstveni ukrep in predstavlja investicijo države v zdravje državljanov. Poleg tega je kolo tudi orodje za generiranje širših družbenih sprememb v boljšo družbo, pomembno za sonaraven razvoj podeželja in Slovenije kot prepoznavne zelene butične turistične destinacije. Zato se zavzemamo tudi se za zdrave predpise na področju zelene rekreacije in zelenega turizma.

 

Kandidat vzdolž celotne kolesarske trase ob reki Soči – predstavnik gibanja slovenskih kolesarjev – se z akcijo tudi sam vrača na kolo, ki ga je kot športni rekvizit v znak protesta do neurejenih zakonodajnih razmer za nekaj časa dal na stran. Šport združuje in vodi v številna zdrava sodelovanja ter skupnosti, kot je tudi sodelovanje dveh omenjenih gibanj oz. komplementarnih področij, ki prispevata k dvigu zdravja in blaginje državljanov. Z akcijo si želimo v volilni kampanji nagovoriti drugače zelo aktivne državljane.

 

 

 

 

 

 

Na kolo Za zdravo družbo | Za Zdravo družbo