Stranka Za zdravo družbo se predstavi

Stranka Za zdravo družbo se predstavi

Stranka Za zdravo družbo se predstavi

9. maj je bil za našo stranko prav poseben dan. Stranka Za zdravo družbo se predstavi v zelenem okolju Mosteca v Ljubljani, kjer smo predstavili svoj program. 1.200 podpisov volilk in volilcev nam je, za naših 51 kandidatk in kandidatov, v vseh 8. volilnih enotah, odprlo pot k cilju vseh, ki želijo korenite spremembe naše družbe.

Predstavili smo programska izhodišča stranke in vseh 51 kandidatk in kandidatov, ki resnično verjamemo v slogan:

Spremeni sebe in spremenila se bo Slovenija«.

Povezuje nas namreč prepričanje, da se sprememba prične pri nas, posameznikih in povezani med seboj, lahko začnemo graditi novo, zdravo družbo prihodnosti. Zato ne čakamo, da se bo sprva spremenila okolica, na nas je, da se spremenimo, okolica pa bo sledila.

kandidati za poslance

Nekaj ključnih poudarkov programa, ki smo ga predstavili navdušenim udeležencem:

kot politično neideološka stranka bomo v slovenski prostor vnesli več kot nujni preporod politične kulture. Sanacija temeljnih resorjev, kot so zdravstvo, kmetijstvo, okolje in izobraževanje je podlaga in izhodišče za preobrazbo celotnega sistema. Zavedamo se, da posamezniki v napredni družbi potrebujemo dejansko svobodo in ustrezno vključenost na vseh področjih, pa naj si gre za zakonodajo, izbiro tipa prehrane ali medicinske postopke. Na politiko gledamo kot na zdravje – zgolj celostni pristop zdravju – in politiki – išče dejanske vzroke posledičnih stanj in jih tudi odpravlja.

Zdravje posameznikov je temelj zdrave družbe, zato je potrebno zagotoviti v prvi vrsti zdravo okolje, organsko in predvsem lokalno pridelano hrano, pri zdravljenju bolezni pa se z vpeljavo integrativne medicine usmerjati na že izpostavljene vzroke in ne zgolj na posledice. Pri okolju izpostavljamo tudi odločno nasprotovanje geoinženiringu oziroma procesu namernega spreminjanja in prilagajanja zemeljskega podnebja.

Zdrava družba je osnova tudi za ekonomski in tehnološki napredek. Slovenija naravne danosti prinašajo velik potencial v zelenem turizmu. Naša želja je, da slovenski možgani ostanejo na domačih tleh, zato vidimo veliko priložnost tudi v novih tehnologijah. Te bi nas v veliki meri usmerile v storitvene dejavnosti, kjer smo lahko konkurenčni tudi v svetovnem merilu, hkrati pa niso škodljive okolju in odpirajo neskončne možnosti novih delovnih mest, predvsem za mlade.