Stranka Za zdravo družbo

V Ljubljani potekala ustanovna konvencija politične stranke

V Ljubljani je danes potekala ustanovna konvencija politične stranke Za zdravo družbo. Delegatke in delegati so soglasno potrdili vodstvo stranke, statut in programska izhodišča za delovanje stranke, spregovoriti so tudi o aktivnostih, ki sledijo ustanovni skupščini.

Neideološka politična stranka Za zdravo družbo (ZD) izpostavlja svobodno odločanje državljank in državljanov glede medicinskih postopkov brez izjem, pravico do izbire in večjo stopnjo participacije v zakonodajnem postopku ter zagotavljanje zdravja posameznika kot osnove za zdravje družbe in okolja. ZD bo skrbela za trajnostni razvoj ter neodtuljivost naravnega okolja, semen ter zelišč. Preventivna medicina, ki vključuje razširitev gibalnih, socialnih in prehranskih aktivnosti ter integrativna medicina bodo osnova korenite reorganizacije zdravstvenega sistema.

Stranka ZD je prva politična stranka v Sloveniji, ki udejanja popolno enakopravnost spolov in ima soglasno izvoljeno predsednico in predsednika. Predsednica je postala Valentina Flander, predsednik pa mag. Gregor Kos. Podpredsednica stranke je dr. Biljana Dušić, podpredsednik Miro Žitko, generalni sekretar pa Robert Šest.

Deli naprej ..

Podobne objave